Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Un instrument muzical aproape la fel de complex precum inconstientul umanMartin Molin marble machine

Cand ne gandim la inconstient asa cum l-a descoperit si definit Freud, cuvintele palesc pentru cateva clipe, lasand loc amalgamului de trairi la vederea unei asemenea complexitati si profunzimi create de natura. Dar nu despre admiratia noastra pentru inconstient vom vorbi astazi. Obiectul cercetarii il va constitui un instrument muzical inedit. Instrument care are in componenta lui peste 2000 de bile...

Dar s-o luam cu inceputul. Muzicianul suedez Martin Molin are o vasta experienta in utilizarea unor instrumente esoterice precum glockenspielul, traktofonul sau thereminul. El s-a decis sa-si construiasca propriul instrument, Wintergatan Marble Machine, o cutie muzicala manuala incarcata cu instrumente incluzand un circuit de 2000 de bile din otel. Pe masura ce "partitura" ruleaza se activeaza un vibrafon, un bas, o toba, un chimbal si alte instrumente programate sa intervina la momentul pe care artistul l-a gasit potrivit ca un instrument sau altul sa completeze linia melodica. Bilele sunt puse in miscare de un mecanism intern al instrumentului format din tuburi si scripeti.

Molin a inceput sa lucreze la instrument in august 2014 si, initial, a crezut ca in doua luni va finaliza proiectul. Desigur, nici chiar el nu anticipase complexitatea unei astfel de masinarii muzicale. I-a luat aproape 14 luni sa termine ingeniosul instrument. Rezultatul? Priviti-l! Si ascultati!


Wintergatan - Marble Machine from Wintergatan on Vimeo.

Sursa: thisiscolossal.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!