Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Ce este psihanaliza? (partea I)ce este psihanaliza freud muzeu

Ce este psihanaliza? Are ea un caracter straniu?


Ce este psihanaliza? Iata o intrebare la care vom gasi raspuns urmarind proiectul video initiat de Muzeul Freud din Londra. Prima parte a acestui documentar exploreaza caracterul straniu, ciudat al psihanalizei. Pentru ca da, psihanaliza poate fi considerata ciudata, excentrica, tocmai pentru ca se adreseaza chintesentei naturii umane, se adreseaza partii din noi care nu este vizibila la lumina zilei. Prin psihanaliza accesam acea parte din noi care ne este ascunsa sau, mai bine spus, pe care o tinem ascunsa chiar fata de noi insine.

Psihanaliza este, in acelasi timp, terapia prin cuvant. Vindecare ce vine odata ce ajungi la inconstient, la acea parte din psihism in care isi au locul ganduri, setimente, afecte, amintiri ingropate. Copilaria mica, desi uitata in viata adulta, pune pecetea a ceea ce devine omul la maturitate si, in special, determina simptomele sale psihice, suferinta sa.

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Psihanaliza este cea care a descoperit ca Eul nu este stapan in propria casa. Ce inseamna concret acest lucru, precum si alte caracteristici ale psihanalizei, descoperiti vizionand filmul de mai jos:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!