Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cum e sa fii pacient intr-o psihoterapie?pacient psihoterapie terapeut


Despre a fi psihoterapeut, despre vocatia, pregatirea teoretica si psihica necesare pentru o astfel de meserie s-au scris si discutat multe. Astazi va propunem o incursiune in lumea... pacientului. Terapeutul nu este singurul care trebuie sa parcurga un demers dificil si curajos, pacientul insusi, pentru a ajunge sa urmeze o psihoterapie, da dovada de un act de curaj pasind pragul cabinetului de psihoterapie.

Despre ce inseamna sa fii pacient, cum ajunge cineva la terapie si ce se intampla in mintea si viata unei persoane care cauta ajutor psihoterapeutic aflati urmarind scurta animatie de mai jos a lui Garrick Duckler. Filmuletul exploreaza intrebari precum "de ce ar dori cineva sa vorbeasca despre problemele lui cu un altul?", "avem intr-adevar nevoie de ajutorul unui psihoterapeut pentru a depasi anumite dificultati?", "cum se construieste relatia terapeutica?", "ce presupune experienta psihoterapeutica si care este rezultatul ei?"

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!