Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Despre narcisism: o scurta animatie


narcisism narcisic kampbell

Inainte de a aparea selfie-urile, au existat niste indivizi, greci, care au construit un mit pentru ceea ce avea sa se numeasca narcisism. Asa incepe filmuletul lui W. Keith Campbell despre psihologia narcisismului. Povestea cu cel absorbit, indragostit de propria-i imagine trece dincolo de fictiune si ajunge realitate clinica. Freud insusi i-a acordat o atentie speciala in articolul sau din 1914, Pentru a introduce narcisismul. In aceasta lucrare, Freud aduna laolalta ceea ce spusese pana atunci despre narcisism si ii recunoaste importantul rol pe care il are in dezvoltarea psihosexuala. Parintele psihanalizei se apleaca asupra legaturii dintre Eu si obiectele externe, diferentiind intre libidoul eului si libidoul obiectal. El descrie tipurile de investitii libidinale in diverse structuri patologice nevrotice, perverse sau psihotice.

Mai jos urmariti o scurtia animatie despre psihologia narcisismului, despre valentele sale normale si despre tulburarea de personalitate narcisica.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!