Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Cu ganduri rele: Arthur Schnitzler si tinerele fetearthur schnitzler tinerele fete roland jaccard

Prietenul meu vienez, Arthur Schnitzler, sustinea intr-o seara la Café Hawelka ca tinerele fete, aceste animalute analfabete si cronofage, pot da dovada de ferocitate sau pot renunta sa mai traiasca atunci cand isi simt iubirea amenintata. Bucuria pe care o incearca in a-si impune prezenta, nu fara malitie, are intotdeauna de-a face cu orgoliul lor. Ele sunt in mod esential manipulatoare si, in acelasi timp, capabile de un devotament fara limite. Cata vreme cat le dorim, ne temem sa le pierdem. Dar din momentul in care nu mai simtim nimic pentru ele, devin obiectul repulsiei.

Confesiunea unui nihilist

Iar ele se obisnuiesc cu asta, cata vreme cat nu li se refuza cazarea si mancarea.

Cu siguranta, ele sunt capabile sa se sinucida pentru a lasa o urma de nesters in ceea ce isi imagineaza ca ar fi inima noastra. Stiu deja asta. Eram tanar pe atunci. Nu sunt sigur ca as mai rezista azi. Poate ca-i un semn ca declinul meu e mai avansat decat imi imaginam.

Roland Jaccard Cafe Gradiva

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!