Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Pendularea intre schizoid-paranoid si depresivpozitie schizo-paranoida depresiva

Si mie mi se pare productiva pendularea intre schizoid-paranoid si depresiv, e foarte aproape de functionarea reala (ca sa zic asa, neexistand de fapt o pura pozitie depresiva), numai ca mie imi pare ca nu se atinge nivelul depresiv de toleranta si de acceptare a diferentei ca sa putem vorbi de pendulare.

Citeste si Pozitia depresiva

E mai mult o fixatie, un prizonierat arhaic de scindare si proiectie si, asa cum bine a inteles Dora, intr-adevar, daca ne-am indoctrina mai putin si nu ne-am mai apara de ce este in Fiintare (adica daca am recunoaste), ne-am elibera de pretexte defensive.

Citeste si Gandirea schizo-paranoida

Modurile Fiintre si Gandire sunt modele explicative ale lui Matte Blanco. Eu am incercat sa trec si prin aceste modele intelegerea dinamicii interne in ceea ce priveste intransigenta pretextului "unicitatii".

Comentariu de Codruta Zerfas la articolul sau "Ideile lui Matte Blanco despre pluralismul teoretic in psihanaliza"

Foto: psychedinsanfrancisco.com/psychoanalysis-love-korson/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!