Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Ce este psihanaliza? (partea II)


ce este psihanaliza sexualitate

Ce este psihanaliza? Despre sexualitate


Continuam astazi cu a doua parte din ciclul video realizat de Muzeul Freud despre ce inseamna psihanaliza. Vom afla rolul pe care il joaca sexualitatea in dezvoltarea psihica umana si vom explora conceptul de sexualitate infantila, intelegand importanta deosebita pe care Freud i-a acordat-o in geneza unor tulburari in viata adulta. De asemenea, vom descoperi cele trei stadii de dezvoltare psihosexuala, oral, anal si falic, si vom vedea ce inseamna fiecare dintre ele.

Ceea ce l-a preocupat pe Freud si, implicit, unul din aspectele importante in psihanaliza, a fost sa vada nu cum cineva devine pervers, ci modul in care sexualitatea insasi devine normala. Asta pentru ca, in conceptia lui Freud, sexualitatea infantila se sprijina pe caracteristici perverse, adica deviate de la scopul genital care va fi central in sexualitatea adulta normala. Aici trebuie mentionat faptul ca atunci cand Freud a vorbit despre sexualitatea umana el s-a referit nu doar la actul sexual propriu-zis, ci la o paleta larga de procese care o definesc. Aceste procese au de-a face cu orice investire libidinala pe care cineva o experimenteaza, nu doar cu relatia sexuala care asigura reproducerea speciei. Inca de cand se naste un bebelus el experimenteaza, la nivel corporal, diferite stari care ii produc placere. Poate fi vorba de vocea mamei, de contactul vizual pe care il are cu ea, de hranirea la san, mangaierile tandre etc. Toate acestea sunt caramizi care vor sta la baza fundatiei a ceea ce va deveni sexualitatea lui adulta.

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Cum se construieste sexualitatea adulta, dar si legatura dintre sexualitatea infantila si diverse simptome psihice care apar la maturitate, aflati urmarind filmul de mai jos despre sexualitatea in psihanaliza.Vedeti aici Ce este psihanaliza? partea I

Foto: din filmul O metoda periculoasa

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!