Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

A raspunde nevoilor pacientului in psihanalizapsihanaliza pacient tehnica psihanalitica

...in tehnica psihanalitica clasica a raspunde nevoilor pacientului inseamna a gratifica dorintele lui infantile si in consecinta a favoriza repetitia nevrozei. In teoria clasica nevoile infantile, de obicei sexuale, purtatoare de vinovatie, sunt actualizate in transfer, iar frustrarea pacientului in analiza are rol de a-l ajuta sa constientizeze acele nevoi, sa intrerupa sirul repetitiv si sa se simta eliberat de vinovatie.

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Intrebarea daca raspundem sau nu nevoilor pacientilor ramane sub semnul controversei, unii analisti declarandu-se impotriva, iar altii recunoscand ca gratificarea face parte din proces si ca se petrece oricum, important este sa intelegem ce se intampla impreuna cu pacientul si sa dam un sens purtator de potential corectiv experientei emotionale a pacientului in cadrul relatiei actuale.

Comentariu de Codruta Zerfas la articolul sau "Analistul intre «perfectiune» si «vulnerabilitate»"

Foto: freudquotes.blogspot.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!