Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

"Secolul Eului", un film despre Freud, consumerism si democratieadam curtis century of self freud

In 2002, Adam Curtis, legendarul britanic producator de documentare, a realizat un film pentru BBC care trateaza ascensiunea consumerismului in societatile democratice. Filmul se numeste Secolul Eului, The Century of Self, si arata felul in care cei aflati la putere au folosit de-a lungul timpului teoriile lui Freud pentru a manipula opinia publica si perceptia oamenilor.

Asa se ajunge la dezvaluirea celor mai mari sarlatanii ale secolului XX. De la mecanismele psihologice ascunse de care se foloseste industria publicitara pana la miscarile care militeaza pentru drepturile sociale, documentarul face o analiza fina a felului in care sistemele politice insele lucreaza intr-o maniera ideologica asupra maselor.

Filmul este o recomandare pentru cei care doresc sa afle despre felul in care psihologia a fost si este folosita pentru scopuri nu tocmai terapeutice.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!