Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

ADHD la Arad: Inca un caz de discriminare in scoalaadhd arad scoala discriminare

Dupa incidentul de la Pitesti, un alt elev, de aceasta data din Arad, este, se pare, discriminat pentru ca sufera de ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, pe romaneste: tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie.Aflat in clasa a treia a scolii "Caius Iacob" din Arad, elevul a fost diagnosticat in urma cu trei ani cu ADHD, de un psihiatru, potrivit postului de televiziune Digi24.

Aflati Ce este ADHD?

Concomitent, elevul a inceput sa aiba probleme in clasa, asa cum se plange mama lui:
Toti parintii sunt pe noi, nu stiu din ce cauza. Copiii lor sunt rai, dau in copilul meu.

Potrivit celorlalti parinti, insa, situatia ar fi exact pe dos, baiatul cu ADHD fiind descris ca agresiv.

Conducerea scolii a incercat sa medieze lucrurile mutandu-l pe elevul cu ADHD la o clasa de tip step-by-step.

Potrivit directoarei scolii, parintii celorlalti elevi sunt nemultumiti si fac presiuni asupra conducerii pentru a-l izola pe elevul cu ADHD.

Interesanta este pozitia psihopedagogului care a lucrat cu acest elev vreme de zece ani si care afirma ca baiatul nu a fost niciodata umilit la ore.

Inca o data, ca si la Pitesti, apare intrebarea daca elevii sau de fapt parintii sunt aceia care se plang de comportamentul elevului cu ADHD.

Despre incidentul de la Pitesti cititi si Protestul elevilor impotriva colegului cu nevoi speciale: cine pe cine discrimineaza? si Boala cuvintelor obtuze

Foto: http://www.kasalpopular.net/categoria/dso/recursosdso/articlesdso/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!