Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Tati la… scutece. Swedish Dadsswedish dads concediu de paternitate

Tati la… scutece. “Swedish Dads” – o expozitie de fotografie despre tatii constienti de egalitatea dintre sexe


Nu la meci. Nici la pescuit. Si nici la o bere cu baietii. Ci acasa, alaturi de mici pusti in scutece sau aflati la experienta primilor pasi. Asa sunt surprinsi, in fotografii, 25 de tati suedezi care au ales sa petreaca alaturi de copiii lor primii ani de viata ai acestora. Si nu oricum, ci... cu norma intreaga, in concediu de paternitate.

swedish dads concediu de paternitate

Fotografiile lor sunt reunite in cadrul unei expozitii inedite intitulate Swedish Dads – expozitie a carei deschidere oficiala are loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 18.00, in Cafe Klapka, din Casa Artelor (str. Augustin Pacha nr.8).

Atunci cand fotograful suedez Johan Bävman a devenit tata, a realizat ca exista o lipsa de modele masculine care sa reprezinte un model de parinte. Acest lucru l-a determinat sa creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezinta barbati aflati in concediu paternal, alaturi de copiii lor. La randul lui, albumul a condus la realizarea unei expozitii de fotografie Swedish Dads, bazata pe portretele unora dintre putinii tati care au ales sa stea acasa timp de cel putin sase luni, alaturi de copii. Expozitia urmareste analizarea motivelor pentru care acesti tati au decis sa ramana acasa, avand grija de copii, mai mult decat majoritatea tatilor din intreaga lume. Ce a insemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relatiile, atat cu partenerii lor, cat si cu copiii, dar si ce asteptari au avut ei in prealabil?
spun organizatorii evenimentului

Proiectul fotografic Swedish Dads a avut un impact extraordinar si s-a raspandit in intreaga lume. A fost publicat sub forma unui album foto cu texte in limba engleza, de catre Bävman insusi, care ulterior a castigat numeroase premii pentru fotografiile sale, printre care World Press Photo, Poy, un premiu de la Sony, de la UNICEF, NPPA si alte cateva premii suedeze de renume.

swedish dads concediu de paternitate

swedish dads concediu de paternitate

swedish dads concediu de paternitate

Expozitia – care poate fi vizitata, in Cafe Klapka, vreme de doua saptamani, zilnic, intre orele 10.00 si 24.00, este un proiect comun intre Institutul Suedez, Ambasada Suediei la Bucuresti, Centrul FILIA si Directia Judeteana pentru Cultura Timis.

Cititi si Despre casatorie si deliciile ei

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!