Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Filme pentru liceeni: Au inceput inscrierile la conferinta de final de proiectfilme pentru liceeni asociatia macondo lanterna magica

Filme pentru liceeni: Au inceput inscrierile la conferinta

Educatia prin film are multiple beneficii: le poti afla in cadrul conferintei din perioada 10-12 noiembrie


Filme pentru liceeni, unul dintre cele mai ample proiecte de educatie cinematografica si educatie sociala prin film, desfasurat in perioada 2015-2016 in 14 localitati din Romania a ajuns la final. Cu aceasta ocazie, conferinta de final de proiect, ce va avea loc in perioada 10-12 noiembrie la Institutul Italian din Bucuresti, va prezenta rezultatele unui program la care pe parcursul a zece luni au participat 15.000 de spectatori, elevi si profesori de liceu. Conferinta se adreseaza profesorilor si tuturor celor interesati de impactul educatiei nonformale si de metodele propuse in cadrul acestui proiect.

In prima zi a conferintei vor fi prezentate rezultatele proiectului si cercetarea realizata pe baza feedback-ului primit de la elevii și profesorii participanti la proiectiile de film si la cele sase workshop-uri destinate cadrelor didactice. De asemenea, vor fi prezentate propuneri de bune practici și prezentarea conținutului unei scrisori de intenție pentru sprijinirea acestor proiecte, inaintate Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Toate materialele pedagogice prezentate vor putea fi folosite ulterior, gratuit.

A doua zi va fi dedicata prezentarii metodei aplicate de lucru propuse in cadrul proiectului Filme pentru liceeni. Participantii vor viziona unul dintre cele sase filme incluse in proiect (Mustang in regia lui Deniz Gamze Ergüven), iar apoi vor asista la simularea activitatilor sociale aferente filmului si la prezentarea primei lectii de cinema: O scurta introducere in istoria cinematografului.

Profesori, elevi, parteneri si sustinatori ai educatiei prin film sunt invitati in ultima zi pentru un dialog care sa ne inspire și sa ne motiveze in demersurile viitoare. Programul pentru aceasta zi consta in vizionarea a trei mini-lectii video de cinema, prezentarea unor metode de decodificare a filmului ca arta si a felului in care privim aceste filme si se incheie cu o masa rotunda despre importanta educatiei cinematografice. La masa rotunda vor participa speakerii Filme pentru liceeni, cei care au lucrat cu elevii pe parcursul proiectului.

Accesul la conferința este gratuit si deschis publicului larg, cei interesati de participarea la conferinta se pot inscrie pana la data de 7.11.2016 completand formularul la acest link.

Mai multe detalii despre programul conferintei gasiti aici.

Pentru mai multe detalii despre proiect va invitam sa vizitati site-ul Filme pentru liceeni si pagina de facebook.

filme pentru liceeni macondo

Despre organizatori


Infiintata in 2007, Asociatia Culturala Macondo detine o experienta considerabila in dezvoltarea de proiecte in domeniul cultural, cu precadere in cel cinematografic, dar și in distribuția de filme de arta pe piața din Romania.

Lanterna Magica este un club international de cinema pentru copii, fondat in Elvetia, cu o existența de peste 20 de ani. Obiectivele sale constau in incurajarea tinerelor generații in studiul culturii cinematografice și in oferirea de instrumente pentru a ințelege imaginile cu care ei interacționeaza zi de zi.

Proiectul Filme pentru liceeni este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul Filme pentru liceeni este susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Primaria Sectorului 5, Ministerul Educatiei și Cercetarii Științifice, Inspectoratul Școlar București, Casa Corpului Didactic București, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Direcția Municipala Pentru Cultura, Invațamant, Sport și Tineret Slobozia, Casa Corpului Didactic Ialomița, Casa Corpului Didactic Olt, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Inspectoratul Școlar Județean Dambovița, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Inspectoratul Județean Școlar Ialomița,Inspectoratul Școlar Județean Olt,Inspectoratul Școlar Județean Bacau, Casa Corpului Didactic Dambovița, Casa Corpului Didactic Timiș, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Cinema Elvira Popescu, Casa de Cultura a Municipiului Toplița, Centrul Cultural Municipal Caracal, Ambasada, Hollywood Multiplex București Mall.

Proiectul este promovat și susținut de partenerii media: Kiss FM, Kiss TV, Femeia, Revista Ioana, Femeia de Azi, www.parinti.com, www.femeia.ro, www.revistaioana.ro, www.renne.ro, Cinemagia, Observatorul Cultural, Super Bravo Girl, Revista Știința și Tehnica, Revista FiLM, Revista LZR, www.ziarulmetropolis.ro, www.suntparinte.ro, www.edu-news.ro, www.examenultau.ro, Cinema RX, Historia, www.aarc.ro, www.cafegradiva.ro, www.movienews.ro, www.urban.ro .

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactați
Diana Cercel, Project Manager
Telefon: 0723.234.005
Email: diana[at]asociatiamacondo[dot]ro
https://www.facebook.com/filmepentruliceeni
http://filmepentruliceeni.ro/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!