Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Convorbire imaginara cu Carl Gustav Jung, 2/7cg jung crestinismul psihoterapeutul

Invocat sau nu, Dumnezeu va fi prezent...
Am profitat si l-am intrebat daca exista o relatie anume intre aceasta afirmatie si viziunea sa despre lume.

Cand stiinta moderna a dezinfectat cerul, mi-a raspuns el, nu l-a aflat pe Dumnezeu acolo. Unii oameni de stiinta au sustinut ca invierea lui Iisus, nasterea lui dintr-o fecioara, miracolele - tot ceea ce a hranit gandirea crestina de-a lungul veacurilor - sunt niste povesti frumoase, dar nu mai putin false.

Dar eu am spus: sa nu neglijam faptul ca aceste idei vehiculate de milioane de oameni vreme de generatii sunt adevaruri psihologice mari si eterne.

Sa avem in vedere aceste adevaruri asa cum o face un psiholog. Iata spiritul omenesc, fara prejudecati, fara pata, necorupt, simbolizat de o fecioara, si iata cum acest spirit original din om poate da nastere lui insusi Dumnezeu.
Imparatia cerurilor este in voi. 
Iata un mare adevar psihologic. Crestinismul este un magnific sistem de psihoterapie. El calmeaza durerea sufleteasca.

- Poate ca ne-ati putea explica mai concret ce ar trebui sa faca psihoterapeutul. Ar trebui el sa ii indice celui bolnav cum sa se comporte sau pur si simplu sa il indemne sa isi gaseasca el insusi drumul sau propriu?

Cititi si Carl Gustav Jung este psihanalistul cel mai popular in Romania

Roland Jaccard Cafe Gradiva

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!