Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cele mai pasnice tari din lume in 2016islanda tari pasnice din lume

In lumea in care traim pacea si siguranta individuala si colectiva reprezinta  indicatori importanti pentru fiecare persoana care vrea sa se stabileasca intr-un loc anume. De asemenea, acesti indicatori sunt la fel de utili daca vrem sa calatorim intr-o tara straina. Pentru a ne face o idee despre siguranta unei tari in anul 2016, cei de la Vision of Humanity au creat un Index Global al Pacii. Acesta arata care sunt tarile cele mai pasnice din intreaga lume.

Indexul cuprinde 163 de tari selectate dupa 23 de indicatori calitativi si cantitativi. Acestia includ impactul terorismului, perceperea criminalitatii si instabilitatea politica. In functie de scorul obtinut, se stabileste cat de sigura este o tara anume.

Conform Indexului Global al Pacii cele mai pasnice tari sunt Islanda, Danemarca si Austria. Nu departe se situeaza si Noua Zeelanda, Portugalia si Republica Ceha, precum si Elvetia, Canada si Japonia. Se presupune ca daca traiesti in aceste tari sau vrei sa calatoresti intr-una dintre ele, vei avea o experienta mai confortabila in ceea ce priveste siguranta ta. Tara cu cel mai mic grad de siguranta a fost declarata, destul de previzibil, Siria.

Vedeti mai jos scorul obtinut de cateva dintre tari.


Islanda, cea mai sigura tara din lume


Siria, cea mai nesigura tara din lumeSursa: mymodernmet.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!