Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Despre asasinat considerat a fi una dintre artele frumoase...alfred hitchcock thomas de quincey rope funia

In filmul sau Funia, Alfred Hitchcock se inspira din istoria autentica a doua studenti americani care, subjugati de amoralismul linistitor al profesorului lor de filosofie si exaltati de citirea lui Nietzsche, il strangulau pe unul dintre colegii lor, prin gratuitatea actului lor si prin perfectiunea punerii in scena incercand sa dovedeasca ca sunt demni sa acceada la calitatea de Supraom.

thomas de quincey on murder considered as one of the fine artsDespre Friedrich Nietzsche cititi si Erorile profetilor moderni

Iata chiar genul de crima cerebrala, estetizanta, care datoreaza mult eseului lui Thomas de Quincey On Murder Considered as one of the Fine Arts si unei culturi filosofice inca precare, care, aprofundata, ar permite masurarea gradului de impostura al oricarei gandiri si a prostului gust de a lua ceva prea in serios sau, mai rau chiar, de a vrea sa transpui in realitate paradoxurile asternute pe hartie.

Unicul principiu pe care ma straduiesc sa il urmez e principiul indiferentei. Iar daca ar trebui sa imi aleg un Maestru, acesta ar fi filosoful chinez Ye Men Fu.

Roland Jaccard Cafe Gradiva

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

Foto: Stop-cadru din filmul Funia / The Rope de Alfred Hitchcock

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!