Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cosmarurile copiilor recreate in fotografii
 Intre cele mai grele momente pe care le traieste un parinte se afla acela in care propriul copil se trezeste din somn in urma unui cosmar. Anxietatile copiilor transformate in imagini onirice infricosatoare sunt greu de digerat si de elaborat de cel mic. De aceea are nevoie de ajutorul parintilor pentru a integra si elabora experienta unui vis urat.

Fotograful Arthur Tress a dezvoltat, incepand cu anii '60, un proiect fotografic de explorare a inconstientului copiilor si, in special, a continuturilor onirice ale acestora. Tress a colaborat cu pedagogul Richard Lewis care le-a cerut copiilor sa deseneze visele pe care le aveau sau sa faca poezii inspirate din visele lor. Astfel, Tress a folosit elemente prezente in imaginarul copiilor si, inspirat de teoriile lui Jung, a redat intr-o forma foarte sugestiva anxietatile si temerile cele mai mari ale copiilor prezente in cosmarurile acestora.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!