Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Impotriva abuzului sexualabuz sexual

Abuzul sexual reprezinta o forma de trauma care lasa rani adanci, uneori pentru toata viata. Cu cat abuzul sexual se produce la o varsta mai frageda, cu atat mai mult amprenta traumatica isi va face simtita prezenta in viata celui abuzat. Intre formele de abuz, abuzul sexual este unul dificil de integrat deoarece este asociat cu sentimente puternice de vinovatie, rusine, neputinta, despre care e dificil sa vorbesti. Permiterea acestor afecte extrem de puternice in campul constiintei ar diminua suferinta si ar institui elaborarea situatiei traumatice. Din pacate, multe persoane abuzate sexual nu ajung sa primeasca ajutor potrivit si traiesc toata viata cu aceasta "pata", cu acest secret pe care il vor incripta in psihicul lor si spre care accesul va fi complet sau aproape complet interzis, atat lor insile, cat si celorlalti.

Abuzul sexual se poate intampla oricand, oriunde si cu oricine.

Este mesajul transmis de tanatara studenta Yana Mazurkevich care este creatoarea unui proiect fotografic impotriva abuzului sexual. Fotografiile au un impact foarte puternic si exprima indignarea si revolta Yanei in legatura cu iesirea din inchisoare a unui student american, Brock Turner, care a violat o fata aflata in stare de inconstienta in campusul universitar din Stanford, America. Tanarul a iesit din inchisoare dupa doar 3 luni.

Cititi si Efectele abuzului asupra copiilor si adolescentilorSursa: www.ufunk.net

Cititi si Copiii nascuti in urma unui abuz sexual merita o viata implinita

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!