Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Boala Alzheimer reflectata in impletiturile unei femeiDementa Alzheier este o afectiune care apare indeosebi la persoanele varstnice si care deterioreaza progresiv functiile creierului. Este o tulburare cu efecte devastatoare nu doar asupra persoanei afectate, ci si asupra apartinatorilor si ingrijitorilor ei. Cu totii stim ca cineva care sufera de Alzheimer isi va pierde treptat memoria, va avea dificultati in planificarea activitatilor zilnice si va manifesta tulburari de limbaj. Cu toate acestea, e greu sa ne facem o imagine clara despre modul in care functiile cognitive, apoi cele sociale si cele emotionale se deterioreaza pas cu pas.

alzheimer dementa impletit crosetat

O femeie din New Jersey a aratat, printr-o fotografie, felul in care boala Alzheimer a afectat-o pe mama ei. Aceasta era pasionata de crosetat si obisnuia sa faca tot felul de impletituri ingenioase cu croseta. Timp de 2 ani, fiica ei a adunat 14 dintre lucrarile pe care mama ei le-a facut pentru a arata degradarea pogresiva a acestora. Daca la inceput femeia facea patrate in interiorul carora erau niste forme precise si colorate, treptat, formele din interiorul patratelor devin tot mai neclare, apoi se transforma in cercuri pana in punctul in care nu se mai distinge nici o forma. Rezultatul final este o bucata de ata innodata.

Citeste si In interiorul halucinatiilor unui barbat cu Alzheimer

Fiica marturiseste ca in toata aceasta perioada in care s-a confruntat cu degradarea si pierderea progresiva a mamei sale a inteles mai multe despre suferinta si moarte. A invatat ca noi, ca oameni, ar trebui sa privim aceste experiente ca facand parte din viata si ca cel mai generos lucru pe care il putem face este acela de a fi alaturi de cineva care se apropie de sfarsit.

alzheimer dementa crosetat

Sursa: www.boredpanda.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!