Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Shrink sau despre cum e sa fii in terapieA cauta ajutor psihoterapeutic cand te afli intr-o dificultate sau cand suferi o tulburare psihica ramane un demers cu atat mai dificil de realizat cu cat stigmatizarea celor ce aleg sa intre intr-o psihoterapie este destul de raspandita. Exista numeroase proiecte sociale, artistice, culturale al caror scop este de a promova psihoterapia ca pe o practica eficienta si raspandita, care nu ar trebui sa fie privita cu teama, rusine sau stigma. Acestui demers i s-au alaturat si regizorii de film Alex Karpovsky si Teddy Blanks, cunoscuti sub numele colectiv de Spielbergs, care au realizat o serie de interviuri filmate in care oameni celebri vorbesc despre experienta lor psihoterapeutica. Totul in doar 2 minute.


Aflati De ce psihanalistul american e un "shrink"

Primul sezon al acestei serii ii aduce in fata pe Sarah Silverman, Susan Orlean, Lena Dunham, Gary Shteyngart, Kimberly Peirce and Natasha Lyonne.

Chiar daca fiecare dintre cei intervievati prezinta motive diferite pentru care au ales sa urmeze o psihoterapie, fiecare exprima efectele pozitive pe care le-au adus aceasta alegere in viata lor. De pilda, Silverman a mers sa isi trateze depresia, pe cand Duhman a suferit de tulburare obsesiv-compulsiva. Ambele au fost in terapie inca de cand erau copii.

Cititi aici despre tulburarea obsesiv-compulsiva

Urmariti in continuare interviurile cu marturii la cald ale celor care au mers la terapeut despre felul in care psihoterapia le-a schimbat viata.


Shrink — Sarah Silverman from Spielbergs on Vimeo.


Shrink — Natasha Lyonne from Spielbergs on Vimeo.


Shrink — Lena Dunham from Spielbergs on Vimeo.


Shrink — Gary Shteyngart from Spielbergs on Vimeo.


Shrink – Kimberly Peirce from Spielbergs on Vimeo.


Shrink – Susan Orlean from Spielbergs on Vimeo.

Un comentariu

  1. Să fie clar: a căuta ajutor psihologic nu presupune să fii nebun! Ți se va oferi o minunată ocazie să te îmbolnăvești acolo!

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!