Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cateva moduri de a iubiIn conceptia freudiana, sexualitatea umana este o psihosexualitate cu o ontogeneza.


Este o istorie a diferitelor moduri de a iubi - incorporand, dominand, triumfand, negand valoarea, daruind, rivalizand, posedand, ucigand, perpetuand etc. - o istorie a modurilor de relatie cu obiectul de iubire, cel sexual, cel pulsional, este o istorie a dinamicii activ/pasiv la nivelul fiecarei pulsiuni partiale, o istorie a modalitatilor defensive puse in joc in diverse etape, o istorie a intricarii curentelor tandru si sexual, o istorie a intricarii Erosului cu Thanatosul, a capacitatii de a suporta ambivalenta fara a distruge relatia sau a fragmenta unitatea subiectiva, o istorie a evolutiei emotiei de la corp spre cuvant si a pastrarii conexiunii dintre afect si corp, este, in ultima instanta o istorie a separarilor de diverse forme de placere, de integrare a lor in alte forme, o istorie a separarilor de diversele obiecte partiale pentru a le integra in obiectul intregit, real.

O evolutie care merge de la pregenital, partial si insuficienta intricare pulsionala spre primatul genital cu obiect total, separat de subiect, maturitate genitala, iubire matura.

(Fragmente din Itinerar de psihanaliza, Vera Sandor, Editura Fundatia Generatia, Bucuresti, 2005)

Va asteptam sambata, 10 martie, la Divanul si Ecranul pentru a descoperi impreuna modul in care iubesc personajele principale.

Biletele se pot procura online de pe site-ul Happy Cinema la https://www.happycinema.ro/divanu-si-ecranul-phantom-thread/ sau la casa de bilete Happy Cinema (Liberty Center Mall, etaj 2, Soseaua Progresului 151-171).


Asociatia Interdisciplinara de Psihanaliza Aplicata

&

Happy Cinema

 

va invita la

 

FIRUL FANTOMA


Phantom Thread


Paul Thomas Anderson, 2017

 

vizionare & discutii / sambata, 10 martie 2018, ora 17:00

Happy Cinema

Liberty Center Mall

DIVANUL SI ECRANUL

Proiectii speciale cu filme memorabile, urmate de discutii si interpretari de psihanaliza culturala
Serie de evenimente organizata in colaborare cu Asociatia Interdisciplinara de Psihanaliza Aplicata – AIPsA

Parteneri media: Cafe Gradiva, Psihoo.roDetalii despre eveniment gasiti aici

Pagina evenimentului pe Facebook

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!