Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cum indraznesc barbatii?Recriminari feminine


Discursul femeilor a fost oare suficient eliberat? Arsenalul juridic pus in joc pentru a le apara impotriva hartuirii este adaptat oare la situatii mai intortocheate decat par si de care inca profita, in linii mari, barbatii? E necesar sa le remediem cat mai repede, dintr-un scrupul de justitie si egalitate fata de care ne aflam inca la ani-lumina. Prea multe exemple imi vin in minte pentru a le enumera pe toate. Ma voi margini la doua.


Primul exemplu il are in vedere pe barbatul care isi incita, adesea insidios, partenera sa consulte un psihiatru ori un psihanalist, facand-o sa se indoiasca de integritatea sa psihica. O strategie abila pentru a-si consolida puterea asupra-i ori chiar pentru a scapa de ea, stiut fiind ca specialistii psi nu isi lasa prea des prada sa scape, unii pretinzand chiar ca orice forma de sexualitate este hartuire si nejenandu-se in a evoca teorii vagi in folosul propriului libido. Sotul ori amantul care foloseste mijloace atat de perfide pentru a subjuga o fiinta atat de sensibila si de delicata - nu ar merita oare sa fie urmarit in justitie?


Al doilea exemplu. Adolescentele, din cauza lipsei de experienta, a rautatii sau a unei curiozitati nesanatoase, sunt prazi usoare pentru pradatori de varsta tatalui lor. Desigur, pedofilii sunt pe buna dreptate pedepsiti, dar ce sa mai zicem de frumosii batrani care asteapta, precum vampirii insetati de sange, ca viitoarele lor victime sa atinga majoritatea sexuala? Desigur, ar putea exista si situatia unei atractii reciproce, dar raportul de forte e mereu de partea barbatului. Tocmai asta e intolerabil. Aici justitia ar putea de asemenea sa intervina. Ce spun eu? Ar trebui sa intervina. Am vazut prea multe destine frante, ale unor tinerele naive si pasionate ca sa nu ma indignez. Mai ales ca, pe tema porumbitelor albe si a domnilor obraznici, cinematografia nu a incetat vreodata sa faca o propaganda nerusinata raporturilor dintre tinerele si purele fete si batranii combatanti. Putem lasa lucrurile asa acum cand, odata cu presedintele Macron, asezam cauza femeilor in centrul preocuparilor noastre? Cand un porc precum Donald Trump conduce Statele Unite, atunci asta spune multe despre luptele pe care trebuie sa le purtam.

Sa nu pregetam!Roland Jaccard Cafe Gradiva


Roland Jaccard


este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!