Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Tulburarea de personalitate borderline: Caroline Andrew de la Masterson Institute - Sydney va sustine un curs de specialitateTulburarea de personalitate borderline. Caroline Andrew, psiholog clinician si lector cu peste 30 de ani de experienta in metoda terapeutica Masterson / Klein, se va afla in perioada 5-7 aprilie la Cluj-Napoca si in perioada 12-14 aprilie 2019 la Bucuresti pentru a sustine cursul de formare pentru profesionisti "From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self", despre tulburarea de personalitate borderline, la invitatia Centrului pentru Atasament Acord si a Asociatiei Atelierul de Zambete.

tulburarea de personalitate borderline curs caroline andrew

Caroline Andrew este in prezent Co-Director al International Masterson Institute din Sydney, Australia si Adjunct Faculty in cadrul West Coast International Masterson Institute (SUA).

Cursul "From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self" sustinut de Caroline Andrew este structurat pe doua parti: prima parte a cursului (5 si 6 aprilie la Cluj si 12 si 13 aprilie la Bucuresti) se va concentra pe procesul de intelegere si diferentiere a sinelui real de sinele defensiv, iar cea de-a doua (7 aprilie la Cluj si 14 aprilie la Bucuresti) va fi dedicata clientului aflat pe continuumul dintre sensibilitatea la separare si tulburarea de personalitate de tip borderline. >>> Evenimente Facebook:


Caroline Andrew, experta in abordarea Masterson a tulburarilor de personalitate


caroline andrews tulburarea de personalitate borderline
Caroline Andrew s-a format cu profesorul James Masterson, MD, si continua sa faca supervizare cu Ralph Klein, MD, avand o colaborare cu acesta de mai bine de 28 ani. De asemenea, Caroline Andrew supervizeaza la randul sau psihiatri in formare in cadrul Faculty of Adolescent Psychiatry (HETI) din Sydney, sustine cursuri si prezinta lucrari despre abordarea Masterson / Klein a tulburarilor de personalitate, la nivel international. A participat la conferinte de specialitate in Asia, Turcia, SUA si Africa de Sud. Caroline Andrew contribuie la formarea de specialisti in metoda Masterson / Klein prin cursuri de formare si workshopuri pe care le tine in Australia si in intreaga lume, iar acum avem ocazia de a o avea prezenta si in Romania.


Descrierea cursului "From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self" sustinut de Caroline Andrew


Chiar daca la un nivel profund, majoritatea parintilor vor sa ofere copiilor lor mai mult decat au primit ei insisi de la proprii parinti. Multi afla, cu tristete, cum propriile dificultati si lupte par sa le fie transmise copiilor, in ciuda bunelor lor intentii.

Activitatea de pionierat a profesorului James Masterson, MD si a lui Ralph Klein, MD a pus in evindenta modul in care sinele real al copilului se dezvolta prin intermediul indiciilor date de catre parintele care este disponibil emotional in relatia cu copilul sau. Cand astfel de indicii lipsesc – prin neglijare, abuz sau alte forme de patologie parentala, copilul dezvolta un atasament dezadaptativ cu parintele. Astfel, sinele real al copilului „se ascunde”.

 • Cum ii putem ajuta pe acei adolescenti si adulti care poarta acest bagaj intergenerational, incorporat devreme in relatia de atasament?
 • Ce ii este necesar unui terapeut care doreste sa isi concentreze atentia asupra modului in care este transmisa memoria procedurala generatiei urmatoare, la nivel inconstient?

Primele doua zile ale acestui curs despre tulburarea de personalitate borderline, destinat specialistilor, isi propun sa ne invete:
 • Cum sa distingem sinele real de sinele defensiv (fals);
 • Ce intelegem prin activarea sinelui si cum recunoastem momentele de activare a sinelui in terapie;
 • Cum sa recunoastem defensele care blocheaza activarea sinelui;
 • Cum sa urmarim procesele clientului;
 • Cum sa intervenim pentru a facilita activarea sinelui;
 • De ce e important cadrul terapeutic in psihoterapie.

A treia zi a cursului "From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self" va fi dedicata clientului aflat pe continuumul dintre sensibilitatea la separare si tulburarea de personalitate de tip borderline. Se va pune accentul pe (a) diagnosticul diferential si (b) interventii specifice care sa intrerupa defensele si sa permita accesul la manifestarea sinelui real.

Acest curs despre tulburarea de personalitate borderline reprezinta o oportunitate de a o cunoaste si de a invata de la experta Caroline Andrew, o reprezentanta a Institutului Masterson din Sydney, Australia. International Masterson Institute a fost initial infiintat in SUA pentru a forma specialisti in “Disorders of the Self”, bazat pe activitatea de pionierat a profesorului James Masterson, MD si a lui Ralph Klein MD. James Masterson a facut cercetare de pionierat cat priveste tulburarea de personalitate borderline si a aratat legatura care exista intre un atasament nesecurizant integrat la nivel inconstient de un copil si modul in care se formeaza "depresia de abandon", care poate fi adusa la suprafata si asupra careia se poate lucra prin intermediul psihoterapiei. Masterson a integrat teoria psihologiei dezvoltarii si a relatiilor obiectuale pentru a propune o abordare clinica psihoterapeutica a tulburarilor selfului (Disorders of the Self).


Taxa de participare:

 •    900 lei pana in 28 februarie
 • 1 100 lei pana in 5 aprilie
Cursul va fi sustinut in limba engleza. In Bucuresti se asigura traducere simultana in casti (tarif suplimentar: 50 de lei)


Cursul "From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self" despre tulburarea de personalitate borderline va fi sustinut de Caroline Andrew intre 5-7 aprilie la Cluj-Napoca (Cluj Arena, Strada Stadionului nr. 2) si intre 12-14 aprilie 2019 la Bucuresti (Hotel Minerva, strada General Gheorghe Manu nr. 2-4).


Persoane de contact pentru detalii:

 • Bucuresti: Alexandra Preda (0743085847) si Bianca Lupu (0740084475)
 • Cluj-Napoca: Andreea Peca (0742019045) si Oana Budacu (0742042180)

Pagina evenimentului pe Psihoo: https://psihoo.ro/evenimente/from-borderline-intrapsychic-structure-to-the-real-self-2/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!