Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Femei pioniere in psihanaliza merg la IPA


La cel de-al 51-lea Congres al Asociatiei Internationale de Psihanaliza (IPA) care s-a desfasurat in 2019 la Londra, avand tema Femininul, societatilor componente le-au fost solicitate fotografii si biografii ale femeilor psihanaliste care au fost ori sunt considerate pioniere si deschizatoare de drumuri in cadrul societatilor lor.

Psihanalista Dorothy Burlingham - IPA psihanaliza
Dorothy Burlingham cu fiul ei Robert Jr., pe la anul 1915

...sotia lui Freud, Martha, cumnata sa Minna Bernays, fiica sa Anna, prietena acesteia Dorothy Burlingham si menajera Paula Fichtl au continuat sa locuiasca aici. >>> "20 Maresfield Gardens… our last address on this planet. Freud Museum in London"

Astfel, avem acum acest album, in care putem regasi, pe langa repere si contributii clasice, atat de cunoscute, precum Anna Freud, Lou Andreas-Salomé, Marie Bonaparte, Helene Deutsch, Emma Eckstein, Edith Sterba, Sabina Spielrein, Dorothy Burlingham, Marie Langer, Arminda Aberastury, Madeleine Baranger, Luciana Nissim Momigliano sau Joan Symington, o diversitate bogata de alte nume si biografii de marca, deschizatoare de drumuri si de noi intelegeri clinice si teoretice ale psihanalizei din intreaga lume.

In 1923, la indemnul lui Freud, dupa 23 de ani petrecuti in Germania, Elvetia si Austria, Sabina Spielrein se intoarce in Uniunea Sovietica, intrand la Institutul Psihanalitic din Moscova... >>> "Keira Knightley va fi Sabina Spielrein. Cine e Sabina Spielrein?"


Dar lista este, desigur, departe, foarte departe de a fi completa...

Cititi despre Psihanaliza argentiniana, scurta privire istorica

Foto: en.wikipedia.org/wiki/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!