Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica – inscrieri 2020


Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si curs de formare in consiliere psihologica – inscrieri 2020


Incep inscrierile la cursurile de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihologica, organizate de Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti.

www.acppb.ro

ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 si acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea de baza a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica si teoria atasamentului). Cursurile de formare vor incepe in ianuarie 2021 in Bucuresti. In prezent, cursurile sunt sustinute online.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică şi curs de formare în consiliere psihologică
Curs de formare în psihoterapie psihanalitică şi curs de formare în consiliere psihologică


Formare in psihoterapie psihanalitica


www.acppb.ro/formare/2  

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica se adreseaza absolventilor sau studentilor in ultimul an ai facultatilor de psihologie sau (cu conditia completarii studiilor cu cursuri şi seminarii de specialitate) absolventi ai facultatilor de medicina (doar psihiatri), filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie si teologie.

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica: Inscrierile se fac pana la data de 30 noiembrie.

Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 30 noiembrie 2020.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in lunile septembrie- decembrie 2020 in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile se realizeaza de catre ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti.
 

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica se desfasoara online. De asemenea psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.


Descriere Curs de formare in psihoterapie psihanalitica

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica (cu o durata de 12-15 ore/luna, timp de 4 ani) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17.00 – 20.00 şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10.00-13.00 sau 10.00-16.00. 

  • Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice Modulul I se desfaşoara incepand cu luna decembrie 2020 Costul modulului I: 350 Ron / luna (pentru 12-15 ore/luna   
  • Modulul II: Un minim de 200 de ore de psihoterapie psihanalitica individuala cu o frecventa de minim 2 sedinte / saptamana cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I. 


Formatorii pentru Modulul I si II sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti, sectiunea “Formatori” – CV aici: www.acppb.ro/members/therapists. Curs de formare in psihoterapie psihanalitica sunt destinate obtinerii atestarii de Psihoterapeut sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (psihoterapeut specialist) terapia personala trebuie continuata: sunt necesare cel putin 200 de ore de terapie personala in plus fata de cele 200 de ore realizate in cadrul primei trepte. 

Detalii si descrierea completa pentru Curs de formare in psihoterapie psihanalitica le gasiti aiciwww.acppb.ro/formare/2

acppb formare psihoterapie psihanalitica

De ce să alegeţi un curs de formare la ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti?

  • Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională de baza si continua au inclus peste 400 de persoane.
  • Echipa de formatori a ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică post-universitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.
  •  ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.
  • Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.  
  • Metode de formare unice in peisajul psihoterapiei psihanalitice romanesti: Vizionare si dezbatere asupra unor consultatii filmate sustinute de formatorii asociatiei.
  • ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este membru plin (full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică - www.efpp.org

Informatii suplimentare: 

Corneliu Irimia

Doctor in psihopatologie la Universitatea Paris 7, Denis Diderot

Presedinte ACPPB


 ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care este formata din 90 de membri si 80 de candidati (in Psihoterapie, Consiliere si Psihologie Clinica). ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea de baza a  psihologilor clinicieni a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).

Detalii despre ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti aiciwww.acppb.ro

ACPPB Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică din Bucureşti
ACPPB Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică din Bucureşti

Formare in Consiliere psihologica - Teoria psihodinamica si a atasamentului


 www.acppb.ro/formare/1

Un nou curs, Curs de formare in consiliere psihologica - acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania - este adresat doar psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie va incepe in luna ianuarie 2021.

Nota: Doar psihologii pot urma Curs de formare in consiliere psihologica. Persoanele care au absolvit alte facultati (medicina - medici psihiatri, filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie, teologie) pot urma cursul de Psihoterapie conform rubricii - Formare in Psihoterapie Psihanalitica

Curs de formare in consiliere psihologica se va desfasura online. De asemenea psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.

Inscrierile se fac pana la data de 30 noiembrie 2020.

Cererea de inscriere la Curs de formare in consiliere psihologica se va face prin email la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 30 noiembrie 2020

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in luna septembrie – decembrie 2020 in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile pentru interviu se realizeaza de catre ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti.

 

Descriere Curs de formare in consiliere psihologica

Curs de formare in consiliere psihologica (cu o durata de 12-15 ore/luna timp de 2 ani) are loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 18.00-20.00 şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10.00-13.00 sau 10.00-16.00

  • Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice Modulul I se desfaşoara incepand cu luna ianuarie 2021. Costul modulului I: 350 Ron / luna (12-15 ore/luna).  
  • Modulul II: minimum 100 sesiuni individuale de dezvoltare personala (psihoterapie personala) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti, sesiuni realizate in paralel cu modulul I. Modulul II trebuie inceput la cel mult 6 luni de la inceperea modului I. 


Este recomandat ca orele de psihoterapie individuala sa aiba frecventa de minim o sesiune / saptamana cu un consilier/psihoterapeut principal acreditat de Asociatie. Este puternic recomandata frecventa de doua sesiuni / saptamana.

Formatorii pentru Modulul I si II sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea “Formatori” – CV aici: www.acppb.ro/members/therapists
 

Curs de formare in consiliere psihologica este destinat obtinerii atestarii de consilier sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (consilier specialist) formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuiesc continuate: sunt necesare inca cel putin 50 de ore de terapie personala in plus fata de cele 100 de ore realizate in cadrul primei trepte

Descrierea completa pentru Curs de formare in consiliere psihologica: www.acppb.ro/formare/1

Detalii despre ACPPB Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti aici: www.acppb.ro

Corneliu Irimia

Doctor in psihopatologie la Universitatea Paris 7, Denis Diderot

Presedinte ACPPB

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!